• Fotobatohy
  • Brauchen Sie Hilfe?
    Chat mit uns!
    Mo-Fre: 9.00 – 17.00 (CET)
  • Mein profil
  • ist leer
    0.00,- $
Fotobatohy.cz | foto a video příslušenství

Ochrana osobních údajů

1. Základní informace

1.1. Tato pravidla nakládání s osobními údaji společnosti Histogram, s.r.o., K Ovčínu 1627/26, 182 00 Praha, Česká republika, IČO 03355993, zapsané v obchodním rejstříku pod sp. zn. C 230464 vedenou u Městského soudu v Praze (dále jen „Fotobatohy“) upravují zásady zpracování osobních údajů návštěvníků webových stránek www.fotobatohy.cz a aplikace (dále jen „webové stránky/aplikace“), zejména jejich registrovaných uživatelů (dále jen „uživatel“) a zákazníků eshopu Fotobatohy, kteří učiní prostřednictvím webových stránek objednávku (dále jen „zákazník“).

1.2. Fotobatohy působí při zpracování osobních údajů jako správce a určuje tak, za jakým účelem a jakými prostředky bude docházet ke zpracování osobních údajů.

1.3. Fotobatohy jmenovala pověřencem pro ochranu osobních údajů, kterým je: Bc. Lukáš Řezník, reznik@histogram.cz, +420 228 888 113.

2. Jaké údaje zpracováváme?

2.1. Údaje poskytnuté zákazníky. Na eshopu Fotobatohy zpracováváme osobní údaje o uživatelích a zákaznících. Primárně jsou zpracovávány osobní údaje, které nám sami poskytnete při registraci na Fotobatohy nebo při vytvoření Vaší objednávky.

2.2. Tyto údaje zahrnují zejména e-mailovou adresu a v případě zákazníků i jméno a příjmení, adresu, telefonní číslo, platební (vyjma údajů o platební kartě), přihlašovací a identifikační údaje, informace o objednaném zboží nebo službách, o smlouvě a o plnění smlouvy. Pokud budete chtít, můžete uvést i další údaje, například adresu zaměstnání či datum narození, nebo poznámku o možných časech doručení.

2.3. Údaje z Facebooku. Pokud pro registraci využijete sociální síť Facebook, umožníte eshopu Fotobatohy také přístup k vašemu veřejnému profilu, datu narození, údaji o aktuálním místě pobytu a e-mailové adrese. Součástí vašeho veřejného profilu na Facebooku je vaše jméno a příjmení, profilový obrázek, věková kategorie, údaj o pohlaví a další veřejné informace podle vašeho nastavení.

2.4. Údaje z Twitteru. Pokud pro registraci využijete sociální síť Twitter, umožníte eshopu Fotobatohy také přístup k vašemu veřejnému profilu, datu narození, údaji o aktuálním místě pobytu a e-mailové adrese. Součástí vašeho veřejného profilu na Twitteru je vaše jméno a příjmení, popřípadě přezdívka, profilový obrázek, věková kategorie, údaj o pohlaví a další veřejné informace podle vašeho nastavení.

2.5. Údaje ze Seznamu. Pokud pro registraci využijete Seznam, umožníte eshopu Fotobatohy také přístup k vašemu veřejnému profilu, datu narození, údaji o aktuálním místě pobytu a e-mailové adrese. Součástí vašeho profilu na Seznamu je vaše jméno a příjmení, popřípadě přezdívka, profilový obrázek, věková kategorie, údaj o pohlaví a další veřejné informace podle vašeho nastavení.

2.6. Údaje získané prostřednictvím cookies. Pro lepší cílení reklamních kampaní a vylepšování nabídky produktů a služeb využívá Fotobatohy informace o zboží, které naši zákazníci zakoupili. Pokud jste ve vašem prohlížeči povolili ukládání cookies a souhlasíte s jejich používáním, získávají Fotobatohy údaje o návštěvě webových stránek, prohlížených produktech a další aktivitě na webových stránkách.

2.7. Eshop Fotobatohy nesbírá ani jinak nezpracovává jakékoli citlivé osobní údaje zahrnující např. údaje o vašem zdravotním stavu, vyznání či přesvědčení apod.

3. Pro jaké účely údaje zpracováváme?

3.1. Pro vyřízení vaší objednávky, tj. pro splnění smlouvy mezi Fotobatohy a zákazníkem, využíváme vaše jméno a příjmení a kontaktní údaje. Zpracování údajů v tomto případě zahrnuje všechny činnosti od zaznamenání objednávky, její zpracování, včetně zaplacení a doručení objednaného zboží. Zpracování probíhá v tomto případě na základě nezbytnosti pro splnění smlouvy a také nezbytnosti pro splnění právních povinností. Pokud nejsou údaje poskytnuty nemůže Fotobatohy vyřídit vaši objednávku.

3.2. Pro nabídku našich produktů zákazníkům Fotobatohy formou obchodních sdělení využívá Fotobatohy především e-mailovou adresu, příležitostně i telefonní číslo k zasílání SMS. V tomto případě zasíláme obchodní sdělení o produktech souvisejících se zbožím, které jste na Fotobatohy již zakoupili. Zpracování provádíme z důvodu realizace oprávněných zájmů Fotobatohy v podobě omezeného přímého marketingu. Fotobatohy tak nevyžaduje se zasíláním těchto obchodních sdělení souhlas, ale umožňuje vám kdykoliv odběr novinek odhlásit, nebo vznést námitku proti takovému zpracování. Zákazníkům, kteří se po nabytí účinnosti těchto pravidel v rámci objednávky na Fotobatohy zaregistrují, můžeme obchodní sdělení zasílat na základě souhlasu se zasíláním obchodních sdělení, který je zcela dobrovolný a jeho neudělení nemá vliv na dokončení vaší objednávky. Souhlas se zasíláním obchodních sdělení Fotobatohy udělujete v průběhu registrace na Fotobatohy nebo později v nastavení vašeho uživatelského účtu. Vezměte prosím na vědomí, že registraci na Fotobatohy mohou provádět pouze osoby starší 15 let. Váš souhlas můžete také kdykoli odvolat kliknutím na příslušný odkaz umístěný v každém obchodním sdělení nebo v nastavení uživatelského účtu. Pokud souhlas odvoláte, nebudeme vaše údaje nadále pro účely zasílání obchodních sdělení využívat, ani z výše uvedeného důvodu realizace oprávněných zájmů eshopu Fotobatohy.

3.3. Pro usnadnění a urychlení objednávkového procesu v Fotobatohy využíváme vaše údaje, které jste vyplnili v rámci registrace na Fotobatohy ve vašem uživatelském profilu nebo u předchozí objednávky. Tyto údaje slouží ke zjednodušení budoucích nákupů formou předvyplnění objednávkového formuláře. V tomto případě zpracováváme vaše osobní, identifikační, kontaktní, přihlašovací a adresní údaje, za účelem nezbytnosti pro splnění smlouvy. resp. nezbytnosti pro provedení opatření přijatých před uzavřením smlouvy v rámci vedení vašeho uživatelského účtu. Uvedení těchto osobních údajů v uživatelském profilu za účelem předvyplnění objednávkového formuláře z vaší strany je zcela dobrovolné a nemá vliv na dokončení vaší objednávky. Údaje v uživatelském profilu či registraci samotnou můžete kdykoliv smazat, nebo upravit, viz bod 4. tohoto dokumentu. 

3.4. Pro zasílání informace o naskladnění zboží eshopu Fotobatohy, které v dané chvíli není na skladě v eshopu Fotobatohy využíváme vaše osobní údaje, které jste uvedli při vyplnění formuláře „Sledování produktu“ k tomu, abychom vám zaslali informaci o tom, že zboží bylo naskladněno. V tomto případě zpracováváme vaše osobní údaje na základě souhlasu se zpracováním za účelem zaslání informace o naskladnění zboží, který je zcela dobrovolný a je možné jej kdykoliv odvolat na detailu produktu tlačítkem „zrušit“, a nebo na e-mailové adrese dotazy@fotobatohy.cz, případně prostřednictvím dalších kontaktů uvedených v tomto dokumentu.

3.5. Pro plnění zákonných povinností týkajících se umožnění a vyřízení reklamace zboží nebo služby eshopu Fotobatohy využívá eshop Fotobatohy informace uvedené v reklamačním formuláři. Zpracování v tomto případě probíhá na základě plnění právní povinnosti. V případě, že se domníváte, že vámi zakoupené zboží má vady, máte možnost uvést své osobní údaje prostřednictvím reklamačního formuláře/průvodního dopisu zaslaného poštou či jiným přepravcem, nebo jeho vyplněním v sídle společnosti Histogram, s.r.o. V tomto případě zpracováváme vaše identifikační, kontaktní, adresní údaje a také informace o objednaném zboží nebo službách, o smlouvě a o plnění smlouvy oběma smluvními stranami. Na základě zákonných ustanovení má eshop Fotobatohy v případě, že jste spotřebitelem, povinnost o vás zpracovávat osobní údaje nezbytné k tomu, abychom vám umožnili a případně vyřídili reklamaci zboží či služby, které vám eshop Fotobatohy poskytl. V případě, že eshop Fotobatohy není ze zákona povinný vám reklamaci umožnit, ale činíme tak z vlastního rozhodnutí, o vás zpracováváme osobní údaje nezbytné k tomu, abychom mohli vyhovět vaší reklamaci a tím i splnit povinnosti vyplývající ze smlouvy.

3.6. Pro lepší cílení reklamy a propagace eshopu Fotobatohy zpracovává eshop Fotobatohy při využití cookies údaje o návštěvě webových stránek, prohlížených produktech a další aktivitě na webových stránkách. Zpracování je možné pouze na základě vašeho souhlasu s používáním příslušných cookies. I tento souhlas je zcela dobrovolný. Zpravidla na základě uvedených dat získává eshop Fotobatohy statistiky, analýzy a reporty o chování uživatelů webových stránek. Na jejich základě je pak možné lépe zacílit reklamu nebo přizpůsobit obsah webových stránek tomu, co vás skutečně zajímá a co hledáte, nebo co zajímá obecně větší skupinu uživatelů. V tomto případě je zpracování osobních údajů zpravidla automatizované. Více informací o cookies naleznete v Zásadách cookies.

3.7. Pro zajištění zákaznické podpory využíváme údaje o vašem jméně a e-mailu, které můžete (ale nemusíte) vyplnit v průběhu chatu s pracovníkem eshopu Fotobatohy do příslušného chatovacího okna na webových stránkách. Vyplněním údajů vyjadřujete svůj souhlas se zpracováním uvedených údajů. Vaše jméno a e-mailovou adresu pouze na základě zahájení chatu nijak dále nevyužíváme.

4. Odvolání souhlasu a zrušení zasílání obchodních sdělení

Obchodní sdělení uživatelé i zákazníci eshopu Fotobatohy mohou kdykoli zrušit odebírání obchodních sdělení, a to:

  • kliknutím na příslušný odkaz umístěný v zápatí každého obchodního sdělení; nebo

  • vznést námitku proti zpracování osobních údajů u eshopu Fotobatohy na e-mailové adrese dotazy@fotobatohy.cz nebo prostřednictvím dalších kontaktů uvedených v těchto pravidlech.

Pokud chcete na svém zařízení zakázat ukládání cookies, můžete změnit nastavení přímo ve svém prohlížeči nebo kliknutím na odkaz Nastavení cookies umístěný v patičce každé stránky webových stránek. V případě, že zakážete Fotobatohy ukládání cookies, nemusí některé části webových stránek pracovat správně.

5. Kdo má přístup k údajům?

5.1. V prvé řadě jsou osobní údaje zpracovávány Fotobatohy a jejími pracovníky. Veškeré osoby mající přístup k osobním údajům jsou zavázány k mlčenlivosti a tento závazek trvá i po skončení jejich spolupráce s eshopem Fotobatohy.

5.2. Fotobatohy dále jako správce pověřuje zpracováním osobních údajů další subjekty, jako tzv. zpracovatele. Zpracovatelem se rozumí každý subjekt, který zpracovává osobní údaje pro Fotobatohy pro účely a způsobem, které Fotobatohy stanoví. V případě, kdy je se zpracováním vyžadován váš souhlas, předáváme údaje zpracovatelům pouze v případě, že jste souhlas udělili. Zpracovatelům předáváme pouze ty údaje, které nezbytně potřebují k zajištění svých služeb. Mezi zpracovatele, které eshop Fotobatohy využívá, patří:

  • Česká pošta, s. p., Ing. Petr Carda (IČO 08835357), PPL CZ, s. r. o., Direct Parcel Distribution CZ, s. r. o., Zásilkovna s. r. o., WE|DO CZ s. r. o. (přepravní společnosti)

  • SaaS Labs US, Inc. (zajištění služeb zákaznické podpory)

  • Google LLC (nástroje pro on-line marketing)

  • Facebook, Inc. (nástroje pro on-line marketing)

  • Seznam.cz, a.s. (nástroje pro on-line marketing)

  • WEXBO s.r.o.

  • GOPAY, s.r.o.

6. Jak dlouho údaje zpracováváme?

6.1. Eshop Fotobatohy zpracovává osobní údaje za účelem plnění smlouvy po celou dobu vyřizování objednávky, včetně jejího zaplacení a doručení zboží. Ze zákona eshop Fotobatohy následně uchovává některé údaje obsažené v účetních dokladech.

6.2. Obchodní sdělení jsou zasílána uživatelům po celou dobu, po kterou trvá souhlas s jejich zasíláním. V případě zákazníků jsou obchodní sdělení zasílána do doby, než dojde k odhlášení jejich odběru, případně do doby, než je vznesena námitka proti zpracování vašich údajů za tímto účelem. Nejdéle jsou však obchodní sdělení zasílána po dobu 10 let. Poté eshop Fotobatohy požádá o udělení nového souhlasu.

6.3. Údaje získané pro marketingové účely prostřednictvím cookies zpracovává eshop Fotobatohy po celou dobu trvání souhlasu s používáním cookies, tj. po dobu, kdy ukládání cookies povolíte ve svém prohlížeči, případně do doby, než je vznesena námitka proti zpracování vašich údajů za tímto účelem.

6.4. Další zpracování osobních údajů nad rámec uvedených lhůt provádí Fotobatohy pouze v případě, že je to nezbytné pro splnění povinností vyplývajících z právních předpisů, které se na Fotobatohy vztahují.

7. Jaká jsou vaše práva?

7.1. V souvislosti se zpracováním osobních údajů se můžete obrátit na Fotobatohy a požadovat:

  • Informace ohledně osobních údajů, které eshop Fotobatohy zpracovává, ohledně účelu a povaze zpracování osobních údajů, včetně informace o případných příjemcích osobních údajů mimo Fotobatohy. Obecné informace o činnostech zpracování osobních údajů jsou obsaženy v těchto pravidlech.

  • Přístup k údajům, které jste poskytli eshopu Fotobatohy, ať již v průběhu registrace nebo vytvoření objednávky. V případě uplatnění tohoto práva vám Fotobatohy potvrdí, zda a jaké konkrétní osobní údaje jsou zpracovávány a případně vám budou tyto údaje zpřístupněny společně s informacemi o jejich zpracování.

  • Opravu osobních údajů, pokud jsou jakkoli nepřesné nebo neúplné. Pouze v případě aktuálních údajů může eshop Fotobatohy správně vyřídit vaši objednávku.

  • Vysvětlení a odstranění závadného stavu (např. blokaci, opravu, doplnění či likvidaci osobních údajů), jestliže se domníváte, že eshop Fotobatohy zpracovává osobní údaje v rozporu s ochranou vašeho osobního a soukromého života nebo v rozporu s právními předpisy.

  • Výmaz osobních údajů (tzv. právo být zapomenut) nebo jejich omezené zpracování, pokud již nejsou potřebné pro uvedené účely, nebo pokud již eshop Fotobatohy nemá zákonný důvod osobní údaje zpracovávat, včetně případů, kdy s jejich dalším zpracováním nesouhlasíte. V rámci splnění uvedených podmínek Fotobatohy vaše údaje zcela nebo částečně zlikvidují.

  • Přenesení automatizovaně zpracovávaných osobních údajů získaných na základě vašeho souhlasu od Fotobatohy k jinému subjektu, kdy eshop Fotobatohy předá vaše osobní údaje v běžně používaném formátu vám nebo jinému správci podle vašeho přání.

7.2. Dále mohou zákazníci eshopu Fotobatohy vznést námitku proti zpracování osobních údajů v případě zasílání obchodních sdělení nebo vyhodnocování nákupních preferencí, na jejímž základě Fotobatohy neprodleně ukončí zpracování osobních údajů pro tyto účely.

7.3. Mimo výše uvedená oprávnění máte vždy možnost obrátit se v případě porušení povinností Fotobatohy se stížností na Úřad pro ochranu osobních údajů.

8. Bezpečnost

8.1. Eshop Fotobatohy dbá na bezpečnost vašich údajů. Nakládání s osobními údaji probíhá plně v souladu s platnými právními předpisy, včetně obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR). Eshop Fotobatohy klade při zpracování osobních údajů velký důraz na technické i organizační zabezpečení zpracovávaných údajů.

8.2. Veškeré osobní údaje v elektronické formě jsou uloženy v databázích a systémech, k nimž mají přístup pouze osoby, které potřebují s osobními údaji bezprostředně nakládat pro účely uvedené v těchto pravidlech, a to pouze v nezbytném rozsahu. Přístup k těmto osobním údajům je chráněn heslem a firewallem. Zabezpečení osobních údajů je ze strany eshopu Fotobatohy pravidelně testováno a ochranu průběžně vylepšujeme.

9. Kontakt

S jakýmikoli připomínkami ohledně zpracování osobních údajů, nebo v případě uplatnění svých práv se můžete obracet na eshop Fotobatohy e-mailem na adresu dotazy@fotobatohy.cz, nebo na telefonním čísle +420 228 888 113.

Tato pravidla jsou účinná od 1. 8. 2020.

Zásady cookies

1. Co jsou to cookies? Cookies jsou malé datové soubory, které se ukládají do vašeho počítače nebo telefonu, když navštívíte webovou stránku nebo používáte online služby.  

2. K čemu cookies slouží? Používají se zejména k tomu, aby webové stránky a služby vůbec fungovaly nebo aby fungovaly lépe a efektivněji.   

3. Jak je získáváme? Všechny cookies používáme na základě vašeho souhlasu, kromě cookies nezbytných, které můžeme používat kvůli našemu oprávněnému zájmu na řádném provozu webové stránky. 

4. Jaké cookies zpracováváme? Tato stránka používá různé typy cookies. Některé cookies mohou být umístěny službami třetích stran, které se objevují na našich stránkách (např. odkaz na YouTube video). Konkrétní cookies, včetně jejich zařazení a popisu jejich účelu naleznete v sekci Prohlášení o cookies.  

5. Jak mohu změnit svá nastavení? Kdykoliv můžete změnit nebo zrušit svůj souhlas prostřednictvím dialogového okna na našich webových stránkách. Zde se také dozvíte více o tom, kdo jsme, jak nás můžete kontaktovat a jak zpracováváme vaše osobní údaje. 

Jaké kategorie cookies používáme?

  • nezbytné - tyto cookies jsou technického charakteru a jsou nezbytné pro správné fungování webových stránek. 

  • preferenční - díky těmto cookies si webová stránka zapamatuje vaši volbu - například, že chcete zobrazit web v angličtině. 

  • marketingové - díky nim jsme vám schopni připomenout naše úžasné produkty třeba na sociálních sítích

  • statistické - jejich cílem je především ukázat návštěvnost jednotlivých částí našich stránek, nebo průběrnou dobu návštěvy - to nám pomáhá pro zlepšení obsahu. 

 
Wir verwenden Cookies für das reibungslose Funktionieren unserer Website und ihrer Funktionen. Mithilfe von Cookies merken wir uns beispielsweise auch Ihre bevorzugte Sprache, erhöhen die Relevanz der angezeigten Anzeigen für Sie, berechnen die Anzahl der Seitenbesuche und merken uns Ihre auf der Seite vorgenommenen Einstellungen.